Recept Brännvin kryddat med johannesört

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av det bebodda Sverige. Brännvin kryddat med johannesört blir vackert nästan bärnstensfärgat och påstås kunna bota bland annat nedstämdhet. Det är dessutom besjunget i Ulf Lundells Österlenhyllning ”Öppna Landskap”.

Knopparna plockas oftast i slutet av juli.

Brännvin med johannesört passar bra till kräftor.

Utskriftsvänlig version

Brännvin kryddat med johannesört med sökord som kräftskiva, snaps, midsommar, jul och jullunch

Ingredienser (1 portion)

  • ½ dl knoppar från johannesört
  • 70 cl brännvin (t.ex brännvin special)

Tillagning

  1. Lägg knopparna i en flaska som rymmer 75 cl.
  2. Öppna flaskan.
  3. Häll i brännvinet i flaskan.
  4. Låt dra i 3 veckor.
  5. Filtrera bort knopparna.
  6. Provsmaka, buteljera och låt helst stå några månader innan konsumtion.

Kommentera detta Brännvin kryddat med johannesört recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013