En nyttigare saft där man tar tillvara på det överflöd av goda äpplen som finns i vårt avlånga land på hösten. Passar bättre som måltidsdryck än vanlig saft. Saften ska ej spädas.
Äppelsaft
Ingredienser (1 portion)
4 kg svenska äpplen
4 l kallt vatten
2 tsk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 tsk citronsyra
3 dl strösocker per liter saft
Tillagning
Skölj och skiva äpplena och lägg dem i en rostfri hink.
Häll på vatten. Tillsätt vinsyra och natriumbensoat.
Rör om, täck över och låt stå 3-4 dygn på sval plats.
Sila äppelsaften genom silduk. Tillsätt citronsyra och socker.
Rör tills strösockret har löst sig.
Skumma och fyll därefter saften i väl rengjorda flaskor.
Förvara flaskorna i kylskåp.