Recept vörtbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vörtbröd

Ett saftigt vörtbröd hör julen till.

Utskriftsvänlig version

Vörtbröd med sökord som bröd, jul, russin, julmiddag och julbord

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g smör
  • 1 flaska julmust
  • 100 g jäst
  • 2 msk salt
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 2 flaskor porter (33 cl)
  • 2 dl mörk sirap
  • 3 dl russin
  • 2 msk ingefära
  • 2 kg rågsikt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt

Tillagning

  1. Smält smöret.
  2. Blanda smält smör, julmust och smula i jästen. Vispa eller rör tills den läst sig.
  3. Arbeta i de övriga ingredienserna till en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa 30 minuter.
  5. Baka ut till 4 bröd.
  6. Lägg dem på plåt att jäsa c:a 15 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla bröden med uppvispat ägg och salt.
  9. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.

Kommentera detta Vörtbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013