Vit chokladkaka

Supergod vit chokladkaka som både stora och små älskar.

Ingredienser (6 portion)

100+100 g vit choklad
100 g smör
150 g kesella
2 dl strösocker
½ citron
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Tillagning

Smörj och ströbröa en springform.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.

Smält smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull.

Rör kesella och strösocker till en jämn smet.

Tillsätt smör och choklad och blanda väl.

Riv 1 tsk citronskal och pressa 1 msk citronsaft och tillsätt.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Rör ner i smeten i omgångar.

Häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.

Låt svalna.

Smält den andra halvan av chokladen och bre på den.

Servera.

Fler liknande recept