Recept valnötsbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

ValnötsbrödStjärnrecept

Valnötter och valnötsolja ger brödet en härlig arom. Valnötsbrödet är godast att konsumera direkt, men kan även frysas in och värmas upp i micro.

Degen kan förberedas på kvällen, jäsas i kylskåp och sen bakas ut på morgonen om man vill ha gott bröd till frukost.

Utskriftsvänlig version

Valnötsbröd med sökord som bröd, söndagsfrukost, valnötter, buffé och råg

Ingredienser (1 portion)

  • 25 g jäst
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk honung
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk valnötsolja
  • 75 g valnötter
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl special

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt filingsalt, honung, vatten, mjölk och valnötsolja. Vispa allt till en homogen vätska.
  3. Hacka valnötterna grovt och tillsätt.
  4. Blanda i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt till en deg. Minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  5. Låt jäsa i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  6. Häll resten av mjölet på bakbordet och häll ut degen. Knåda den ordentligt och forma till ett avlångt bröd.
  7. Jäs i 1 timme.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Grädda brödet i 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 35-40 minuter till.
  10. Låt svalna lite under bakduk innan det serveras.

Kommentera detta Valnötsbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013