Recept syltpaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Syltpaj

En läckert kryddig syltpaj. Servera med grädde eller vaniljsås.

Utskriftsvänlig version

Syltpaj med sökord som paj, sylt, hallon, efterrätt och kanel

Ingredienser (8 portioner)

  • 100 g sötmandel
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1+1 ägg
  • 3-4 dl hallonsylt av bra kvalitet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal mandeln och blanda med mjöl, socker, bakpulver, kanel, kryddnejlikor och smör i en matberedare.
  3. Tillsätt ett ägg och arbeta snabbt samman allt till en deg.
  4. Lägg en tredjedel av degen åt sidan.
  5. Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant, c:a 25 cm i diameter.
  6. Bred ut sylt på degbotten.
  7. Kavla ut resten av degen på mjölat bord.
  8. Sporra resten av degen i breda remsor och lägg ut som ett rutnär över sylten.
  9. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
  10. Grädda pajen i nedre delen av ugnen c:a 25 minuter.

Kommentera detta Syltpaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013