Recept syltbollar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Syltbollar

Spröda och delikata gultenfria kakor.

Utskriftsvänlig version

Syltbollar med sökord som hallon, kaka, sylt, glutenfri och frasig

Ingredienser (20 portioner)

  • 100 g normalsaltat smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk ihopvispat ägg
  • 2 dl potatismjöl
  • hallonsylt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda socker och smör väl, gärna med en gaffel.
  3. Tillsätt ägg och potatismjöl och arbeta till en deg.
  4. Rulla 20 runda bollar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till lite och gör en urgröpning som fylls med sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna på plåten.

Kommentera detta Syltbollar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013