Recept surdeg på vete

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Surdeg på vete

Surdeg på vete används främst till baguetter, men det kan blandas i de flesta bröd om man vill.

Utskriftsvänlig version

Surdeg på vete med sökord som surdeg, vetemjöl, klassiker, bröd och slowfood

Ingredienser (5 portioner)

  • 4 dl vatten
  • 5 ½ dl vetemjöl special

Tillagning

  1. Dag 1: Mixa 2 dl vatten och 2 ½ dl vetemjöl så att degen blir slät.
  2. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.
  3. Dag 3:Tillsätt 1 dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl.
  4. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn.
  5. Dag 4:Tillsätt 1 dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl.
  6. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn.
  7. Dag 5: Nu är surdegen färdig. Baka ut i önskade recept, förvara lite i kylskåp och frys in det du inte behöver.

1 kommentar

  1. Rostok:

    Det är inte säkert att surdegsstarten är klar dag 5, det beror på många faktorer som årstid, rumstemp, mjölsort samt vattenkvalitet.

    Glöm inte att mata din surdegsstart ca en gång i veckan annars håller den inte länge.

    Man kan torka en surdegsstart om man vill. Tror det fungerar bättre än att frysa den, även om jag har förstått att många också fryser med gott resultat.

Kommentera detta Surdeg på vete recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013