Recept smulpaj med rabarber

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Smulpaj med rabarber

Enkel smulpaj med rabarber som passar att gör i maj-juni när rabarbern är fin.

Det som Ekströms ägnar sig åt, när de saluför en färdig smulpaj, är trams. De borde skämmas, be om ursäkt och lägga ner. Köp den inte!

En smulpaj behöver inte bli enklare än vad den är!

Utskriftsvänlig version

Smulpaj med rabarber med sökord som rabarber, paj, efterrätt, sommar och enkelt

Ingredienser (6 portioner)

  • 400 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj, ansa och skär rabarbern i småbitar.
  3. Smörj en rund pajform och lägg i rabarbern.
  4. Blanda strösocker, potatismjöl och vaniljsocker och häll över rabarbern.
  5. Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela över rabarbern.
  6. Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Smulpaj med rabarber recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013