Recept smulpaj med krusbär

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Smulpaj med krusbär

Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.

Utskriftsvänlig version

Smulpaj med krusbär med sökord som krusbär, paj, enkelt, smulpaj och kräftskiva

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 liter snoppade krusbär
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g smör
  • ½ dl hackad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg krusbären på ett smort ungssäkert fat.
  3. Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över krusbären.
  4. Blanda mjöl och socker i en skål.
  5. Finfördela smöret i blandningen så att det blir en grynig massa.
  6. Tillsätt mandeln och fördela blandningen över krusbären.
  7. Grädda pajen i c:a 30 minuter. Bären skall vara mjuka och ytan frasig och guldbrun.
  8. Låt svalna något och servera med grädde eller vaniljsås.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Smulpaj med krusbär recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013