Recept skånsk äppelkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Skånsk äppelkaka

Är det någon råvara man har extra gott om i Skåne så är det äpplen. Allra nyttigast är såklart att äta dem som de är, men att tillaga dem till en äppelkaka är nog det godaste.

Välj nyplockade skånska äpplen av sorterna cox pomona, filippa och ribston.

Servera gärna äppelkakan med vaniljsås.

Utskriftsvänlig version

Skånsk äppelkaka med sökord som skåne, äpple, efterrätt, höst och mårtensgås

Ingredienser (8 portioner)

  • 5-6 äpplen
  • 1-2 dl skorpmjöl
  • 1-1 ½ dl strösocker
  • 50 g smör
  • ½ dl kallt vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, klyfta och skiva äpplena tunt.
  3. Smöra en rund, ugnssäker form.
  4. Varva skorpmjöl, äpplen och socker. Avsluta med skorpmjöl.
  5. Klicka ut smöret och häll på vattnet.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
  7. Servera ljummen med vaniljsås.

Kommentera detta Skånsk äppelkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013