Recept pitabröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pitabröd

Baka egna pitabröd till sin kebab eller falafel är enkelt och blir godare. Överblivna bröd går utmärkt att frysa.

Utskriftsvänlig version

Pitabröd med sökord som billigt, enkelt, olivolja, bröd och medelhavsmat

Ingredienser (20 portioner)

  • 25 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 13-14 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor bunke. Rör ut den med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, olivolja och nästan allt mjölet. Degen ska vara lite kladdig.
  3. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 275°.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 delar.
  6. Kavla ut varje del till en ½ cm tjocka rundlar.
  7. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersbeklädd plåt.
  8. Låt jäsa 15 min.
  9. Grädda dem i 275° mitt i ugnen i ca 8 minuter.
  10. Låt kallna under bakduk. Skär en skåra mitt i bröden.

Kommentera detta Pitabröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013