Recept papadam

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Papadam

Världens enklaste sätt att imponera på sina ej kulinariskt bevandrade bekanta är att göra papadam.

Papadam görs på linsmjöl/rismjöl och hirsmjöl och kan vara smaksatta med hel spiskummin.

Papadam säljs i förpackningar om ca 30 stycken ogräddade hårda bröd.

Utskriftsvänlig version

Papadam med sökord som frasig, indiskt, enkelt, tillbehör och friterat

Ingredienser (30 portioner)

  • papadam-bröd
  • matolja

Tillagning

  1. Värm matoljan i en tjockbottnad kastrull (använd så mycket matolja att det brödet täcks helt).
  2. Doppa ner en brödbit i taget i den heta oljan. Fritera dem några sekunder tills de pöser upp och blir stora och krispiga.
  3. Använd hålslev att ta upp brödet med.
  4. Servera till indisk mat.

2 kommentarer

  1. FAK:

    5 stjärnor

    Alltid lika gott.

  2. Snurresperm:

    0 stjärnor

    Asäckligt

Totalbetyg: 2,5 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Papadam recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013