Recept nötkaka med vinbärsgelé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Nötkaka med vinbärsgelé

En annorlunda nötkaka där garneringen av vinbärsgelén adderar en härlig fruktig arom.

Utskriftsvänlig version

Nötkaka med vinbärsgelé med sökord som kaka, hasselnötter, dessert, kakor och gelé

Ingredienser (16 portioner)

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 1 udd bakpulver
  • Garnering
  • 1-2 dl vinbärsgelé

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta samman pajdegen och platta ut den i en rund form. Platta ut både botten och kanter.
  3. Mal hasselnötterna fint och blanda ihop med resten av ingredienserna till fyllningen.
  4. Häll i fyllningen i pajen och grädda 20-25 minuter.
  5. Garnera med ett tunnt lager vinbärsgelé medan kakan fortfarande är varm.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Grahams Late Bottled Vintage (Portugal, 84 kr, varunr: 8000)

Kommentera detta Nötkaka med vinbärsgelé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013