Recept Mozartkulor

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Mozartkulor

En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg har sin egen variant på Mozartkulor. Vårt recept är inspirerat av de goda Mozartkulorna från Viktor Schmidt.

Utskriftsvänlig version

Mozartkulor med sökord som glöggfest, nougat, mandelmassa, godis och jul

Ingredienser (25 portioner)

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g Odense-nougat eller annan kvalitetsnougat
  • 100 g mörk blockchoklad eller mörk choklad

Tillagning

  1. Kavla ut mandelmassan.
  2. Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor.
  3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
  4. Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till.
  5. Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast med hjälp av gafflar).
  6. Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.
  7. Förvara kallt. Håller i minst en vecka.

4 kommentarer

  1. Paula:

    5 stjärnor

    Roliga att göra med hela familjen. Alla får vars en syssla.

  2. Wilma:

    5 stjärnor

    Dom var väldigt goda och roliga att göra!!!

  3. MA:

    Såå goda! Gör dom varje jul :D

  4. jonathan:

    5 stjärnor

    har ej gjort dom men ska det. Har smakat i skolan bakkunskapen gjorde dom skitgott

Totalbetyg: 5 baserat på 3 betyg

Kommentera detta Mozartkulor recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013