Recept morotskaka med glasyr

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Morotskaka med glasyr

Morotskaka är nyttigare än sockerkaka. Gillar man lime mer än citron kan man blanda det i glasyren till morotskakan.

Utskriftsvänlig version

Morotskaka med glasyr med sökord som morot, kaka, fikabröd, tjejmiddag och socker

Ingredienser (12 portioner)

  • 375 g farinsocker
  • 2 ½ dl rapsolja
  • 5 ägg
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ msk bikarbonat
  • 3 krm salt
  • 1 msk kanel
  • ½ msk vaniljsocker
  • 450 g morötter, rivna
  • Citronglasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk vatten
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader om man har varmluft).
  2. Blanda farinsockret med rapsoljan.
  3. Blanda i äggen, ett i taget.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter).
  6. Grädda mitt i ugnen i c:a 45 minuter.
  7. Låts svalna lite och lossa därefter från formen. Låt svalna helt på galler.
  8. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på.

Kommentera detta Morotskaka med glasyr recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013