Recept karelsk äppelkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Karelsk äppelkaka

En god krämig äppelkaka som man serverar utan något tillbehör eftersom den praktiskt nog är allt-i-ett. Denna äppelkaka kan även frysas.

Utskriftsvänlig version

Karelsk äppelkaka med sökord som äpple, paj, höst, söndagsmiddag och kanel

Ingredienser (8 portioner)

  • Pajskal
  • 100 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 5 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 äpplen, skalade och skurna i bitar
  • kanel

Tillagning

  1. Pajskal: Smör och socker röres pösigt.
  2. Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.
  5. Grädda i 175-200 grader i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.
  6. Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.
  7. Strö på kanel och servera kylskåpskall.

Kommentera detta Karelsk äppelkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013