Recept kanelbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

KanelbullarStjärnrecept

På det svenska fikabordet är kanelbullar en självklarhet.

Kanelbullen skapades strax efter att det första världskriget tagit slut. Kanelbullarna har till och med en egen dag sedan 1999, den infaller den 4 oktober.

Kanelbullar är godast att avnjuta med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.

Utskriftsvänlig version

Kanelbullar med sökord som bakverk, barnkalas, midsommar, billigt och kanel

Ingredienser (20 portioner)

  • Deg
  • ½ paket jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 8-9 dl mjöl
  • Utbakning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1-1 1/2 msk malen kanel
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm allt fingervarmt.
  3. Rör ut jästen med lite av degvätskan.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, strösocker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig med bakmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.
  5. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
  6. Rör matfettet smidigt med strösocker och kanel. Tag upp degen på en arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
  7. Kavla ut degen till en platta på ca 40x40 cm. Bred på fyllningen och vik plattan på mitten. Skär i c:a 2 cm tjocka strimmlor, snurra och fäst ihop. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 20 min.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  10. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

20 kommentarer

  1. Henrik:

    5 stjärnor

    snåla inte på fyllningen. då kan man lika gärna göra något annat.

  2. Kristina:

    5 stjärnor

    Bästa bullreceptet! Blir porösa bullar som alla gillar.

  3. sara:

    5 stjärnor

    de e sant snåla verkligen inte med fyllingen

  4. Allram:

    5 stjärnor

    Supersmarriga kanelbullar!

  5. Philip:

    5 stjärnor

    Underbart bullrecept.
    Snåla inte med fyllningen så kommer alla vänner efterfråga det. Det har mina gjort!

  6. Mathilda & Linda:

    5 stjärnor

    Det va första gången vi gjorde bullar, det va lite svårt, vi förstod inte allt, men snåla inte med fyllningen!
    bullarna blev jättegoda! :D
    Pusssss! :)

  7. konrad:

    4 stjärnor

    Hej! grymt käcka bullar fan! As bra ...

  8. eyla:

    5 stjärnor

    jag tycker var mycket goda det ee sant att inte snåla inte med fyllningen

  9. jolin :

    hur många grader ska man ha på ugnen?

  10. jolin:

    dom var jätte goda men snåla inte med fyllingen!

  11. cecilia:

    Goda

  12. sandra:

    5 stjärnor

    Bullar ska ALDRIG göra med fingervarmt mjölk och smör utan ska vara kallt.. då smakar bullarna sen så mycket mer!

  13. sandra:

    5 stjärnor

    Bullar ska ALDRIG göra med fingervarmt mjölk och smör utan ska vara kallt.. då smakar bullarna sen så mycket mer!

  14. sandra:

    5 stjärnor

    Bullar ska ALDRIG göra med fingervarmt mjölk och smör utan ska vara kallt.. då smakar bullarna sen så mycket mer!

  15. karin lundqvist arken 6:

    5 stjärnor

    Ä man snål kan man snåla. Men snåla hälst ej med fyllninen

  16. Mattias:

    3 stjärnor

    Jag snålade med fyllningen. Det blev inte så bra. jag önskar att någon hade sagt till mig innan ;D

  17. Amanda:

    5 stjärnor

    Gjorde nyss på detta recept för första gången, riktigt goda blev de. :) Jag valde dock att tillsätta vaniljsocker i fyllningen så att det blev lite vaniljsmak, och så gjorde jag lite extra fyllning samt tog lite mindre mjöl än vad som stod. Riktigt saftiga och goda! Kommer att fortsätta med detta recept.

  18. tina i hälleforsnäs:

    3 stjärnor

    Alla har sina recept på bullar.dom här blev lite torra.jag har alltid 150g smör i degvätskan resten av paketet åker i som fyllning m kanel.bullarna ska smälta i munnen punkt o slut.ett tipssätt på ugnen på 50grader baka ut bullarna på plåt stäng av ugnen o låt bullarna jäsa i ugnsvärmen till dubbel storlek.nu snackar vi bullar! O glöm ej ett glas iskallt mjölk eller en kopp kaffe.

  19. tina i hälleforsnäs:

    3 stjärnor

    Alla har sina recept på bullar.dom här blev lite torra.jag har alltid 150g smör i degvätskan resten av paketet åker i som fyllning m kanel.bullarna ska smälta i munnen punkt o slut.ett tipssätt på ugnen på 50grader baka ut bullarna på plåt stäng av ugnen o låt bullarna jäsa i ugnsvärmen till dubbel storlek.nu snackar vi bullar! O glöm ej ett glas iskallt mjölk eller en kopp kaffe.

  20. Henrik:

    5 stjärnor

    1 dl mjöl=60 g. Packar man mjölet så blir det 90 g i en dl.

Totalbetyg: 4,6 baserat på 17 betyg

Kommentera detta Kanelbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013