Kanderade pecannötter

Ett hetare och ganska nyttigt hemgjort helggodis som passar både till jul och helloween.

Pecannöten växer vilt i södra USA och Mexico. Den påminner om valnöten både till utseende, användning och smak.

Ingredienser (10 portion)

3 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk salt
några varv nymald svartpeppar
1-2 krm cayennepeppar
4 dl pecannötter

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop strösocker, sirap, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.

Låt blandningen koka ihop ett par minuter.

Rör ner pecannötterna i kastrullen.

Sprid ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt plåt.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.

Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra med en kockpincett. Låt svalna.

Fler liknande recept