Recept hjortrontårta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hjortrontårta

En enkel efterättstårta med den svenska delikatessen den vackra hjortronet.

Hjortronen växer från i fuktiga marker från fjällområdena i Lappland till Småland.

Utskriftsvänlig version

Hjortrontårta med sökord som hjortron, norrland, enkelt, tårta och mandelmassa

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter mylta (hjortron och socker blandat)
  • färska hjortron till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt.
  3. Tillsätt socker och äggvita. Rör massan smidig.
  4. Bred ut smeten på en smord och mjölad plåt till en rund botten, c:a 22 cm i diameter.
  5. Grädda i 30-40 minuter tills den är genomgräddad.
  6. Lossa från plåten med en vass kniv men låt den ligga kvar och kallna.
  7. Lägg bottnen på ett vackert fat.
  8. Vispa grädden och bred ut på bottnen.
  9. Garnera med färska hjortron.
  10. Servera tårtan med myltan bredvid i en skål.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Hjortrontårta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013