Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom mycket fräschare än marsipan som legat och möglat i butiken i flera månader. Marsipan är i grunden mandelmassa och florsocker.
kan ni lägga oxå recept på glasyr och krystyr utan ättika
Marsipan kommer väl från Lübeck ? Vad gör då receptet under Asien?
som namnet lyder
Man kan byta ut ättika mot några droppar nypressad citronjuice i kristyr, funkar utmärkt.
Är det marsipan eller mandelmassa
Det var supergott när jag testa det:)
Vad menas det med 1 portion? Räcker det till 1 vanlig tårta?
@Alice
Eftersom vi inte vet vad ni ska göra med marsipanen så kan vi inte heller hur många portioner det blir. Det korrekta ordet skulle vara "omgång". Om man kavlar tunnt, som man ska, så räcker det till en princesstårta.
grymt gott
dom var goda
Tack för receptet! Jag gjorde min mammas tårta av detta receptet och hon blev super glad :)
vad snackar ni om
alla ni är töntar tönten åxo
Ett tips är att använda pastafärg istället för karamell färg, det är enklare att använda och finns i många olika färger.
(Finns på de flesta bakhemsidor)
bara så att så vet tönten nr 2 du är en stor fet tönt!!! XD
ni är så töntiga!!!!
töntar...
Hur länge håller den i kylskåp?
Är det tillräckligt för en 20 cm kaka? Tack :D
Man kan göra glasyr med bara florsocker och vatten. De är bara att blanda florsockret och vattnet gärna i en kall metallbunke. Man kan ta huhålsfärg och göra glasyren blå eller någon annan färg de är bara och hälla i smeten eller vad man nu ska kalla de.
PS:Jag gästade på muffins och de blev jättebra och det är utan ättika.
I dont understand swedish. LOOOOOOOOL
Men är det här inte madelmassa??
Totalbetyg: 4,3 baserat på 9 betyg
© Receptcentralen.se 2007-2013