Recept hemgjord marsipan

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hemgjord marsipan

Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom mycket fräschare än marsipan som legat och möglat i butiken i flera månader. Marsipan är i grunden mandelmassa och florsocker.

Utskriftsvänlig version

Hemgjord marsipan med sökord som marsipan, godis, påsk, julgodis och söt

Ingredienser (1 portion)

  • 200 g sötmandel
  • 200 g strösocker
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 300-400 g florsocker
  • valfri hushållsfärg

Tillagning

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Mixa mandlarna fint med matberedaren.
  3. Tillsätt strösocker och se till att allt mixas.
  4. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet.
  5. Tillsätt florsocker i omgångar och eventuellt mer vatten.
  6. Kör tills allt blandats väl.
  7. Färga in med valfri hushållsfärg.
  8. Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten.

22 kommentarer

  1. sissi:

    5 stjärnor

    kan ni lägga oxå recept på glasyr och krystyr utan ättika

  2. Zanne:

    Marsipan kommer väl från Lübeck ? Vad gör då receptet under Asien?

  3. svårt att få massan riktigt bra:

    3 stjärnor

    som namnet lyder

  4. Johanna:

    Man kan byta ut ättika mot några droppar nypressad citronjuice i kristyr, funkar utmärkt.

  5. michaela:

    Är det marsipan eller mandelmassa

  6. Sofia:

    5 stjärnor

    Det var supergott när jag testa det:)

  7. Alice:

    Vad menas det med 1 portion? Räcker det till 1 vanlig tårta?

  8. Receptcentralen.se:

    @Alice
    Eftersom vi inte vet vad ni ska göra med marsipanen så kan vi inte heller hur många portioner det blir. Det korrekta ordet skulle vara "omgång". Om man kavlar tunnt, som man ska, så räcker det till en princesstårta.

  9. hampus:

    5 stjärnor

    grymt gott

  10. mimmi:

    5 stjärnor

    dom var goda

  11. wilma:

    5 stjärnor

    Tack för receptet! Jag gjorde min mammas tårta av detta receptet och hon blev super glad :)

  12. tönten:

    1 stjärnor

    vad snackar ni om

  13. tönten nr 2:

    alla ni är töntar tönten åxo

  14. Nicke :

    Ett tips är att använda pastafärg istället för karamell färg, det är enklare att använda och finns i många olika färger.
    (Finns på de flesta bakhemsidor)

  15. tonten nr 3:

    bara så att så vet tönten nr 2 du är en stor fet tönt!!! XD

  16. Tönten nr 4:

    ni är så töntiga!!!!

  17. Tönten nr 5:

    töntar...

  18. Josefin:

    Hur länge håller den i kylskåp?

  19. Stina Lindström:

    5 stjärnor

    Är det tillräckligt för en 20 cm kaka? Tack :D

  20. cookie123:

    Man kan göra glasyr med bara florsocker och vatten. De är bara att blanda florsockret och vattnet gärna i en kall metallbunke. Man kan ta huhålsfärg och göra glasyren blå eller någon annan färg de är bara och hälla i smeten eller vad man nu ska kalla de.


    PS:Jag gästade på muffins och de blev jättebra och det är utan ättika.


  21. James Brown:

    5 stjärnor

    I dont understand swedish. LOOOOOOOOL

  22. Bakakaka:

    Men är det här inte madelmassa??

Totalbetyg: 4,3 baserat på 9 betyg

Kommentera detta Hemgjord marsipan recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013