Grahamsbullar

Goda och nyttiga frukostbullar. Äter man mot förmodan inte upp alla direkt så kan man göra grahamsskorpor av det som blir över.

Ingredienser (20 portion)

25 g jäst
2 msk smör
2 ½ dl mjölk
4 ½ dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk honung
1 tsk salt

Tillagning

Smula jästen och lägg i kanten på en bunke.

Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt.

Lägg mjöl, honung och salt i andra delen av bunken.

Häll smörmjölken på jästen och blanda allt ordentligt och knåda. Jäs i 30 minuter.

Forma avlånga bullar och lägg på bakplåtspapper. Jäs i 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda grahamsbullarna i c:a 10 minuter.

Pensla med kallat vatten och låt svalna på galler.

Fler liknande recept