Recept enkla munkar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkla munkar

Munk, donut eller flottyrkrans, kärt barn har många namn. Det här är ett klassiskt svenskt recept. Tröttnar man på det kan man byta ut garneringen till vad som helst, bara det är sött.

Varning! Frityroljan blir het och det är farligt. Skulle man ha otur och råka ut för rinnande olja släcks den genom kvävning med lock. Het frityr olja kan stänk och orsaka brännskador. Köksfläkten får ej vara på när man friterar.

Utskriftsvänlig version

Enkla munkar med sökord som frasig, friterat, söt, smör och klassiker

Ingredienser (30 portioner)

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • kokosfett
  • strösocker

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölken.
  2. Smält smöret och rör ner i smeten.
  3. Blanda nästan all mjöl och bakpulvret. Vänd ner blandningen i smeten.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta i det mjöl så att degen blir fast.
  5. Rulla ut till långa och smala längder. Dela degen i 15-20 cm långa bitar och forma till kransar.
  6. Värm kokosfettet till 180 grader i en kastrull. Fritera några kransar åt gången tills de blir guldbruna.
  7. Låt rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

125 kommentarer

  1. linda:

    4 stjärnor

    bra recept jag gillar det det är så enkelt!:)

  2. jenny och jessica:

    2 stjärnor

    vi tycker att det borde stå mer utförligt om hur man gör med friteringen. vi gjorde väldigt smala munkar och ändå var de väldigt degiga när dem var brända utan på.
    Men vi hade väldigt kul när vi gjorde de!

  3. nadja, sandra, erika:

    det började brinna när vi skulle fritera xD VARNING FÖR FAN!

  4. Janne:

    4 stjärnor

    Det är väldigt enkelt. Dock bör man inte rekommendera någon att bara smälta kokosfett och fritera i. Då man bör vara insatt i riskerna. Bästa är ju en fritös. Sen är det bakpulver i. Vad gör bakpulver får det och svälla vid upphettning. Pröva en liten först så ser du ungf hur mycket du ska ta. Allt är relativt.

  5. Rasmus:

    5 stjärnor

    Super gott prova du också!!!

  6. anonym:

    1 stjärnor

    obs ät ej

  7. Lars-olof bergström:

    5 stjärnor

    Jag säger bara: I LOVE IT!!!
    Såååååååååååååååååå gott!
    Jag tipsar om att lägga till lite persilja i smeten! Det gjorde jag och en kompis till mej gillade det också! Mmmmmmmmm!

  8. Sandra och Linda:

    5 stjärnor

    Bara en liten fråga... Vad f*n är kokosfett??!!!

  9. Receptcentralen.se:

    Hej Sandra och Linda!

    Kokosfett hittar man på mejerihyllan i de flesta mataffärer.

    Se till att någon vuxen är med om ni ska göra detta.

  10. linus askebrand:

    har inte testat dethär, värkar farligt och man blir väl fet om man äter mer än en har jag hört, eller?

  11. jessica:

    5 stjärnor

    Jag undrar hur man gör utan hål.... Gör man samma sak fast som bollar. Och hur gör man fyllning...

  12. madmanpoet:

    5 stjärnor

    mums men använd olja istället för kokosfett, mycket godare och säkrare

  13. berit:

    5 stjärnor

    det här vad det godaste jag ätit i mitt 83 åriga liv!
    Det här ska jag bjuda barnbarnen på nästa gång de besöker mig, de är lite överviktiga men ibland får man unna sig tycker jag.

  14. Glempa:

    5 stjärnor

    Ett tips är att ej få något socker i cocos fettet då detta kan antändas.

  15. Anna:

    ÄCKLIGT! ÄT EJ! GLÖMM DET!
    jag och min kompis båda kräktes! uuuuuch alltså!

  16. hanna:

    5 stjärnor

    hej jag tyckte jätte mycket boom i receptet hahhahah eller hur svenne ? :)

  17. Mikael & Fredrika:

    5 stjärnor

    Jag och min flickvän ska pröva göra munkar nu! =)
    vi hoppas på ett bra resultat!

  18. Hawra:

    hmm,, blev sugen på det, ska gå o göra det nu hoppas det blir gott då .. jag återkommer med resultatet väntaaaaaa ... haha tack !

  19. madde & henke:

    5 stjärnor

    dom var as bra kanske inte snyggast men as goda !!! :DD:D:D:D

  20. Johanna:

    3 stjärnor

    Suck!!
    Vad olika alla tycker... antingen kommer jag älska det eller hata det... är det värt att då prova att göra det.

  21. Roger:

    4 stjärnor

    Hur mycket cocosfett ska det då vara??????

  22. Diana:

    0 stjärnor

    hur vet man när kokos fettet nått 180 grader? ska kastrullen vara halvfull med kokos fett? lite mer info kanske om hur man ska hantera det farliga kokosfettet?...bärjar det bara brinna av sig självt? eller händer det om man spiller kokosfett på spisen?
    lite tips på hur jag ska undvika att bränna ut köket tack=)

  23. Diana:

    0 stjärnor

    nu har jag gjort dom, och kan säga att dom gjorde mig illamående...dom blev torra, inge söta över huvudtaget,även då jag hade lite extra socker i smeten och verkligen rullade dom i socker ordentligt, fy fan...smaka VERKLIGEN INTE som munkar man köper...USCH!observera att munka ska man altså baka med jäst! ni borde verkligen ta bort detta recept..smaka som torra kleneter! betyget blir STORT MINUS!

  24. my:

    2 stjärnor

    dom var sådär.

  25. aharå:

    Hej :)

  26. emma:

    Dom va gö goa.. smaka som riktiga munkar i affären . men gjorde smeten med mera smör och friterade i smör o olja .

  27. Hanna:

    Alla ni som kräkts av dom. BAKA BÄTTRE! tror inte det var nåt fel på själva receptet UTAN er

  28. Alice:

    5 stjärnor

    de var jätte goda alltså! jag gjorde en slags fyllning som bestod av: 2 klyftor brocooli, 1 dl hallon sylt, 2 morötter och 1 halv dl gräddfil. såhär gör man: koka brocolin och morötterna mjukt, mosa de tillsammans med gräddfil och hallonsylt. Gör sedan ett litet hål i munken på sidan och ta en sprits och lägg i fyllningen i! spruta in med spritsen i hålet (i munken. Då är det fyllning i munkarna och det syns inte!. AWESOME! TESTA.

  29. anonym:

    5 stjärnor

    det var den godaste som jag har ätit.
    jag blev mätt med 2st

  30. laila:

    5 stjärnor

    JAG ÄLSKAR DEN!!!!!
    den smaksr himmelsk gott
    den är en av dem godaste bullar som jag har ätit!!

  31. bara nån som vet:

    5 stjärnor

    men hur"stupid" får man var att den brina!!!
    det var nadja,snadra och erika tror jag är ni "sp" skadar eller är ni bara åsnor som inte kan baka!!!
    hur gammla är ni att ni inte kan baka rätt???
    do not take it amiss I am just saying what I think
    jag klara av det

  32. emma och lnnea:

    5 stjärnor

    gaaaalet gott! men använd olja istället för kokosfett

  33. victor:

    0 stjärnor

    Det smakade skit av hela skiten gör inte dom här munkarne!!!

  34. pelle :

    2 stjärnor

    jaa de ser god utt på bilden men kan du bereta mer om friteringen för jag var kissnödig igår och det gick åt helvete!!

  35. Receptcentralen.se:

    @pelle:
    Se alltid till att du är nykissad (och har tvättat händerna) när du ska laga mat, så ska du se att det går bättre.

  36. Martina:

    4 stjärnor

    dessa var mummsiga, vad gnäller ni på folk? dock friterade jag dom i olja.

  37. linnea:

    5 stjärnor

    det var svingott! :D

  38. berthold:

    mmm vad gott!

  39. Gullan Olsson:

    3 stjärnor

    Dom var goda, men det kanske finns bättre recept.

  40. Driiiitoooniiih:

    Jag ska nog testa det nu!:D

  41. Bagarna:

    Vi ska testa det nu! <3 kram

  42. fialisa:

    3 stjärnor

    har precis gjort munkarna och smaken var kanon, men varför sprack munkarna direkt när dem kom i kontakt med cocosfettet??? någon som har en förklaring till detta?

  43. Nadine Karlsson:

    Håller på att göra munkar nu,,Hoppas att det blir bra men det kan ju aldrig bli 30 st som det står i receptet. Det blev 17 små endra, nu väntar jag på att kokosfettet ska bli 180 grader!!

  44. anna:

    0 stjärnor

    Munkarna blev brända på utsidan och råa inuti. Detta recept kommer jag garanterat inte göra igen. Det blev inte 30 munkar för den delen heller utan 7 och de svällde inte mycket heller så degen var rätt fördelad.

  45. ANONYM:

    jag ska prova dem hoppas verkligen att dom e goda

  46. Elissa:

    4 stjärnor

    Jag tyckte de var **** goda.Åt så mycket att jag ville bara ha mer. Hoppas de som gör de gillar de.

  47. Elissa:

    5 stjärnor

    Jag gjorde de igen idag de var as goda...Kunde inte låta bli att äta....jag gjorde inte det med kokosfett istället med (olja) väldigt gott:)

  48. Nora:

    1 stjärnor

    Vet inte vad jag tycker. Munkarna blev degiga i mitten och dessutom svarta. Usch!

  49. filippa:

    5 stjärnor

    detta är de godaste munkar jag och min familj ätit alltså grymt gott!!!!det är helt magiskt gott!!!!!!! alltså om man lyckas.mer än så kan jag inte beskriva !!!!!prova ni också !!!!!!!!!!!!!!!!

  50. filippa:

    5 stjärnor

    detta är de godaste munkar jag och min familj ätit alltså grymt gott!!!!det är helt magiskt gott!!!!!!! alltså om man lyckas.mer än så kan jag inte beskriva !!!!!prova ni också !!!!!!!!!!!!!!!!

  51. Angelika:

    2 stjärnor

    Dom hade varit goda om dom inte smakat så mkt olja, fyfan

  52. Evelina och Matilda:

    3 stjärnor

    Vi lyckades faktist göra riktigt snygga munkar! Dom såg snyggare ut än vad dom smakade ärligt talat. Dom var inte HIMELSKT goda med vi kräktes inte av dom heller... Helt okey recept!

  53. Atlet:

    Betänk, endast 3msk olja = 400 kcal.
    Tack men nej tack tjockisar!

  54. sara:

    5 stjärnor

    mannen det var de bästa som jag har ätit i mitt 95 åriga liv
    bjöd in mina barnbarns barn
    och dom gilla det för fan mycket!!!!!!!!!!!!!!!
    ;)))

  55. araya:

    0 stjärnor

    det smaka inte alls bra, det va helt degig :( jag som älskar munkar men detta här kan jag inte ens äta en bit till. man kommer ju spy upp ingen uschh.. aldrig mer!:(

  56. Elissa:

    1 stjärnor

    Jag bjöd in några tjej kompisar. De smaka dem, men de tyckte inte alls om de. Jag har verkligen en dålig smak. hehe :P. och det tog tid inna de kom till mig så de hoppades på något gott men tyvärr de fick de inte. "/

  57. Per:

    4 stjärnor

    bra men jag visste redan hur man gjorde

  58. Marcus:

    3 stjärnor

    det var alldelles för lite luft i dom. men dom var goda. prova med äpelmos fyllning

  59. Johan Glans:

    jag älskar dig Bert Karlson!!!! är du singel??

  60. stina:

    5 stjärnor

    nam nam smaka gott gottigott gott:D

  61. Matte:

    5 stjärnor

    om det smakar äckligt har man förmodligen gjort fel och friterat vid fel temperatur :)

  62. hana:

    4 stjärnor

    mmmmmmmm så gott jag har aldrig smakat något så gott i hela mit 85 åriga liv , bjöd in mina barn och mina barnbarn

  63. vivi:

    hej undrar ba hur gör man det där sockret po munkarna

  64. nbatta:

    5 stjärnor

    världens bästa recept rekomenderas!!!!!!

  65. Paula:

    4 stjärnor

    Efter att jag läst kommentarerna var jag lite osäker på detta recept, men jag provade iaf och kan säga att dom blev riktigt bra! Dom bästa munkarna jag gjort. ETT TIPS: jag blanda i 3 msk vanilinsocker och dom dofta verkligen vanilj, precis som munkar man köper. Sen blanda jag socker och kanel som jag rulla dom i sen och det blev jätte gott =) KIKA IN PÅ MIN BLOGG SÅ FÅR NI SJÄLVA SE RESULTATET!

  66. Martina:

    annars bra men munkdegen betedde sig konstigt vid friteringen. munkarna blev torra och porösa.

  67. Emelie,Anna,Sanna:

    5 stjärnor

    De var för f*n goda

  68. anonym fffff:

    0 stjärnor

    dom var as äcklig passa er jag varnar er

  69. viviann:

    0 stjärnor

    verkligen smakrika och utsökta munkar . en god järning var att man fick kunskapen om de härliga munkarana och dess konsistens. en hälsning till er alla med smakrika munnar /vivvan och bodil i Trosa. Vi lyckar er alla till att göra ett gott bakverk.

  70. emilia:

    5 stjärnor

    dom här kakorna tyckte jag var jätte goda mmmmm

  71. Karro:

    Ingen eller väldigt få verkar vara normala som skrivit här! Har ni bakat ngn gång överhuvudtaget? Men kul läsning i allafall!

  72. Peppi:

    4 stjärnor

    Helt OK....grymt gott enl. sonen....
    Perfekt med bakpulver då iaf. jag aldrig har jäst hemma då jag får lust att baka....
    Det blev 24 minidonuts :)

  73. Becka:

    Jag brukar ta lite jäst istället, men oavsett vad man tar har jag hela degen på oljad bord, plattar till lite med en kavel och tar ut cirklar med en glas. Sedan tar jag en lite kryddburk som jag diskat och gör lilla hållet. Mycket enkelt.
    Fritera gör jag i en stekpanna med rapsolja. För att kolla om det är varmt tar man bara lite deg. Kommer en upp och börjar bli brun då är olja färdig och man kan sänka temperaturen för att munkarna ska inte brännas vid och bli degiga inuti...Vill ni ha mer smak då riv lite citron i. Väldigt gott! Lycka till!

  74. Helso freek:

    4 stjärnor

    klart godkänd, ni som skriva ni mådde illa, eller spydde och varna andra, skriv vad ni tycka men tala inte om för andra vad dom ska äta eller inte, lär hur ni ska få dom bra, man kan jo prova mer än en gång,ni ser jo hur många som tyckte dom var ok, då är det ni som gör fel och klanta till det, sedan hålla jag med om att en fritös med ren olja, är bättre, det gör proffs, och ni som använda kokos fet,
    har gärna en brandfilt nära, det ska man i övrigt alltid ha hemma, om man annars har vett i skallen,

  75. tina:

    2paket kokosfett,ock ej för hett så dom får steka ordentligt,ja då blir det ju inte degit use the brain.

  76. Susanne:

    0 stjärnor

    Gjorde enligt receptet, tycker dem var smaklösa och torra. Jag ska inte göra dessa mer, tyvärr. Ska ge mig i kast med att testa ett recept med jäst i nu.

  77. Erica och Simon:

    3 stjärnor

    Helt okej goda munkar. Går nog bra att äta, men inte var de ju de godaste munkarna man ätit, lite smaklösa helt enkelt.

  78. Nova:

    2 stjärnor

    Jag bakade munkarna tillsammans med mamma precis (jag är "bara" 21 månader så mamma tyckte jag var för liten för att hantera oljan själv, konstig den där tanten)
    Jag bakar typ en gång i veckan men munkar var verkligen supersvårt att lyckas med, degen var jättesvår att hantera (men den var goood) dessutom fick jag bara till 8 st munkar som tyvärr var jättedegiga i mitten. Alltså jag är ju inte så bra på att räkna så 8 & 30 är ju typ samma sak. Nepp, jag får gå ut i köket & baka muffins istället ifall mammas kakmonster till kompis kommer idag. Det här duger inte! Men det som hann bli klart var iallafall gott!
    (Ps. Jag fick be mamma skriva, jag kommer aldrig ihåg vilken bokstav som låter hur. Ds)

  79. Nova:

    Nu kom farmor, hon föreslog att man kunde lägga munkarna i micron lite om de var degiga, det funkade. ½ minut på full effekt så både de jäste och slutade vara kletiga. :)

  80. fuck :

    5 stjärnor

    jag prövade att läga dom i ugnen och det gick mycket bätre tycker jag iallafal

  81. Carl:

    5 stjärnor

    De var väldigt goda men gör hellre i olja (raps) för kokosfett kan väldidgt lätt börja brinna det är mitt förslag.

    TIPS:Häll socker och smält choklad efter friteringen jag lovar att det är grymt gott.

    MVH///Carl <3<3 <3 <3 <3

  82. Algot Runebjörk:

    3 stjärnor

    Receptet på smeten var bra men jag har en hel del synpunkter på tillvägagångssättet nu när jag provat första gången.

    1) Istället för att rulla degen till en smal längd:
    Kavla ut den och använd glas el. dyl. i olika storlekar för att göra själva munken och hålet i mitten. Det ska vara mindre än den färdiga munken eftersom den "jäser".

    2) I fritös: Låt korgen vara nere i oljan. Lägg ner munkarna försiktigt en och en med hålslev el. dyl. så slipper man att munkarna fastnar i korgen.

    3) Gör först en provmunk för att mäta friteringstiden.

    4) Efter ca. 1-2 minuter vänder man på munken och låter den friteras 1 minut på andra sidan. Kolla att den blev klar innan resten görs. Om den är smetig inuti, låt nästa friteras längre tid.

    M.v.h.

    / Algot Runebjörk


  83. jennie:

    ska tästa detta nu , men använder fritös ist med olja hoppas de funkar med :)

  84. Julia:

    5 stjärnor

    Jag provade o göra dessa munkar jag följde receptet helt och hållet och jag lyckades grymt bra men jag fick lite kokos fett på handen och det kliar lite nu men ska gå o göra lite glacyr och toppa med strössel! ;) (detta är värt att prova för att det funkar om man verkligen följer receptet! ) :D Lycka till!

  85. hanna:

    3 stjärnor

    ursäkta ville fråga en fråga med vad kan man bytta ut mjölk om man inte hade hemma ????????

  86. Sofie:

    5 stjärnor

    Har nyss bakat munkar efter detta recept och dom blev jätte goda :D friterade i olja och det blev jätte bra kan varmt rekommendera att prova detta recept, enkla och goda

  87. ngn:

    3 stjärnor

    det ska stå mer om hur man friterar :D
    de gick lite åt skogen :D

  88. anka:

    5 stjärnor

    Aldrig har jag lyckats med munkar...provat en massa recept men gick alltid åt skogen...men detta receptet=fantastiskt!!!!

  89. Alice , Julia:

    5 stjärnor

    Alice och jag håller på o bakar just nu och vi har bara friteringen kvar sen så är det bara glasyren kvar ^^ gjort munkarna tidigare men inte alice ehm ja dom kommer säkert bli lyckade och goda som vanligt ja lycka till till alla :DD ^^

  90. ruben:

    5 stjärnor

    väldigt gott jag använde kanel och socker och strössel var smaskigt

  91. Natalie:

    5 stjärnor

    VÄÄÄRLDENS BÄSTA!!!! asså sjukt goda!!! det är enklare att göra i fritös maskin(stavning):DDDDDDDDD&#9829;&#9829;&#9829;

  92. Zara:

    ASÅSÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå
    DE BLEV EW
    VET EJ VaRFÖR??????
    Typ dem var inte alls som dem man köper
    smeten inuti blev typ hård o äcklig den var inte mjuk och len
    Och den såg också förfärligt ut :(
    asså jag är helt säker att jag gjorde rätt men dem blev så många och äckliga

  93. Pamela:

    5 stjärnor

    Jag här precis bakat. fast det är min första.mums det är gott men kanske nästa gång ska jag ännu bakar mera mumsiga munkar med litte citrön smak, hoppas att min son kommer att kramer mig imorgon fetre smaket.lol

  94. viktor:

    3 stjärnor

    dom blev lite degiga inuti

  95. din mamma:

    0 stjärnor

    mjöl ju. ha i lite citronskal och vanilj för fan

  96. Egzona:):

    5 stjärnor

    dom va jätte goda:)Jag älskar dom :)

  97. Felicia & Linnea:

    5 stjärnor

    m, dom smaka ..........bajs
    typ skitgott.

  98. Evelinn:

    jag har inte provat det här men jag ska och då ska jag använda en donuts maskin och inte fritera dom i kastrull.

  99. Yalda:

    Mina barn hade tråkig, Jag sa att vi kan baka munkar
    ,men sen såg Jag att det inte fanns ägg hemma hahah
    är det nån som kan låna mig 2 ägg imorgon få ni den tillbacka:)

  100. jens :

    kan man ha choklad på?

  101. elias:

    Steker man dom bara i stekpanna?

  102. jonke:

    hahaha stördaste kommentarerna. ni som failar: gör inte runda jävla ringar så som receptet helt gfelaktigt beskrver utan platta ut degen tunt och gör platta cirklar med hål i mitten och lägg i dem istället, kanske behövs lite mer bakpulver för detta, men det är så amerikanska bagerier gör. går att youtuba om ni inte fattar

  103. Filippa-F12:

    ang. kommenterarna: seriöst...

  104. jessica:

    5 stjärnor

    goda

  105. Ammy Persson:

    hur mycket cocosfett och hur hanterar man det? LITE MER INFO OM DET KANSKE !

  106. Ammy Persson:

    hur mycket cocosfett och hur hanterar man det? LITE MER INFO OM DET KANSKE !

  107. sara:

    5 stjärnor

    HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH

  108. Fiona:

    5 stjärnor

    Detta var de heliggaste bullarna jag nånsin har etigt!! rekomenderas starckt

  109. Patrik T :

    3 stjärnor

    hey de var faktsit helt okey för att vara gjorda så snabbt! jag hade i lite cacao och extra socker och smör så de blev lite godare! :D

  110. Munk älskaren!:

    Jag ska pröva att göra dom här munkarna men om man inte har cocosfett vad ska man då använda för olja? majsolja? raps olja? solrosolja? skulle vara tacksam om jag fick ett svar! :)

  111. Tobbe:

    hahaha ni som skriver att ni "spyr" och sånt av dessa, ni är ju knäpp haha :p dessa var de godaste jag har ätit och de som inte tycker om dessa borde ha nå fel med sina smaklökar! ;)

  112. Katta:

    Har inte skrattat så mycket på länge, era kommentarer gjorde min dag. Tack :)

  113. sara:

    Har precis gjort, Använde olja istället för kokosfett och det blev super gott, Rekommenderar!!

  114. Sara Ronaldo:

    5 stjärnor

    Men... När man typ smälter kokosfett blir den inte bränd? Det kommer inte smaka så gott om den sitter länge på plattan... Jag hoppas att ni/du förstor vad jag menar <3

  115. Nejdå:

    Vet någon hur mycket olja man ska ta? Kolosser kan ju börja brinna...

  116. wenche:

    Ska MAN ANVÄNDA ETT HELT PAKET KOKOSFETT

  117. Michelle:

    5 stjärnor

    Receptet var väldigt bra och enkelt tycker jag, men jag använde olja(@Nejdå jag fyllde en liten kastrull till ungefär hälften) istället för kokosfett. Jag behövde inte kolla nån temperatur heller, jag satte plattan på 10:an (10 av 12) och lät det bli varmt och använde en plasttång för att föra ner munkarna med. Blev hur bra som helst (y). Man måste dock vända och vrida munkarna så de får jämn färg! Och för att få sockret att verkligen fastna så ska man vara snabb ur kastrullen och rulla i sockret.

    Jag hade även i ca 2tsk vaniljsocker i smeten/degen, supergott!

  118. Anneli :

    5 stjärnor

    Väldigt vad mycket troll det var härinne då ;) Jag hade nästan lika stor behållning av kommentarerna som av mina nybakta munkar - som blev supergoda.

    Jag valde att inte göra kransar utan runda bollar, när de kallnat fyllde jag dem med min egen lemoncurd, kan jag rekommendera varmt! Man kan ju fylla och garnera med vad man tycker är gott :)

    Synd att man inte kan posta ett foto härinne, det blev så läckra både till utseende och smak! Tack så hemskt mkt för detta recept, har letat efter ett recept på munkar med bakpulver, min farmor brukade göra munkar som var ungefär som detta recept.

  119. Anneli :

    5 stjärnor

    Väldigt vad mycket troll det var härinne då ;) Jag hade nästan lika stor behållning av kommentarerna som av mina nybakta munkar - som blev supergoda.

    Jag valde att inte göra kransar utan runda bollar, när de kallnat fyllde jag dem med min egen lemoncurd, kan jag rekommendera varmt! Man kan ju fylla och garnera med vad man tycker är gott :)

    Synd att man inte kan posta ett foto härinne, det blev så läckra både till utseende och smak! Tack så hemskt mkt för detta recept, har letat efter ett recept på munkar med bakpulver, min farmor brukade göra munkar som var ungefär som detta recept.

  120. NL:

    3 stjärnor

    Det gick åt skogen. Jag fick inte samma fina munkar som på bilden.

  121. markus:

    0 stjärnor

    Mm gillar man mjöl smak så va de goda med gör ej detta. Var ätligt men inte gott

  122. abdullah penisson:

    5 stjärnor

    min pappa slår mig om jag äta munk men jag göra endå men ingen sokkerr hema jag tog ingen sokkerr hade ingen vart inte bra ingen sott smak i bulle

  123. Jacob:

    5 stjärnor

    Dom var super goda testa göra de här munkarna. Testa nu. Svin goda har ätit 10 styck är galen i munkar

  124. Micke :

    5 stjärnor

    Ni som tyckte det blev äckligt, lär er baka och fritera! Youtube kan lära er båda delarna ;) Annars är era kommentarer hysteriskt roliga xD

    Btw, munkisarna vart helt grymma, använde fritös och frityrolja =D

  125. Gaga:

    4 stjärnor

    Måste man använda mjölk? :)

Totalbetyg: 3,7 baserat på 87 betyg

Kommentera detta Enkla munkar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013