Enkel rulltårta

Rulltårtan är ett klassiskt svenskt bakverk som hamnat lite i skumundan. Dags för en renässans?

Ingredienser (12 portion)

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
1 dl sylt

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker i 20 minuter.

Tag fram en bakplåt (försänkt plåt) och lägg på bakplåtspapper.

Blanda resten av ingredienserna i äggblandningen, rör om ordentligt och bred ut smeten i ett jämnt lager på bakpappret.

Grädda i ugnen ca 6-7 minuter.

Vispa grädden.

Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakpapper och låt bakplåten ligga kvar medan sockerkakan svalnar.

Bred på ett jämnt, tunnt lager sylt på kakan.

Bred försiktigt över den vispade grädden

Rulla försiktigt ihop rulltårtan.

Fler liknande recept