Recept enkel rabarberpaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkel rabarberpaj

En superenkel rabarberpaj som även den mest novisa kocken kan fixa till utan problem.

Utskriftsvänlig version

Enkel rabarberpaj med sökord som rabarber, efterrätt, sommar, paj och dessert

Ingredienser (10 portioner)

  • färdig smördeg
  • 500 g rabarber
  • 3 msk potatismjöl
  • c:a 1 dl socker (beroende på hur sura rabarberna är)
  • råsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela rabarberna i bitar och blanda med potatismjöl och socker i en skål.
  3. Tryck ut smördegen i en pajform.
  4. Lägg rabarberna i pajformen.
  5. Strö över lite råsocker på toppen.
  6. Grädda i ugnen i 20-30 minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Enkel rabarberpaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013