Chokladtröst med vispad grädde

Choklad tröstar bra! En supersnabb favorit på fikabordet, efter sjuttonminuter i ugnen är den perfekt.

Piffa upp kladdkakan med lite pudrad kakao eller florsocker som man enkelt får på plats med hjälp av en tesil. Perfekt för den rätta cafékänslan.

Ingredienser (8 portion)

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering
florsocker
vispad grädde

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.

Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.

Vispa ägg och socker lätt. Blanda samman vetemjöl och salt.

Rör ihop samtliga ingredienser till en jämn smet och bred ut i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Sikta florsocker över kakan och servera med vispad grädde.

Fler liknande recept