Chokladfudge

Läcker fudge som smälter i munnen. Populär i alla åldrar. Glykos köper man enklast på Apoteket.

Ingredienser (60 portion)

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl mörk sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad

Tillagning

Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp och låt koka på svag värme i 25-30 minuter. (Temperaturen ska nå 120 grader. Har man inte nån termometer kan man droppa ner lite smet i ett glas kallt vatten. Kan man rulla smeten till en kula har den kokat länge nog.)

När smeten är uppe i 120 grader rör man ner smör och glykos.

Låt koka 1 minut.

Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad och låt dem smälta.

Rör om och häll upp i en form (20x30 cm) med smörpapper i botten.

Ställ den att kallna och stelna.

Skär i bitar och förvara svalt.

Fler liknande recept