Recept blåbärspaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Blåbärspaj

En krispig och läcker paj gjord på ett av de nyttigaste bären som finns, det anitioxidantstinna blåbäret.

Helst plockar man såklart sina blåbär själv, men tillgången kan variera kraftigt från år till år, så köpta stora trädgårdsblåbär går också bra.

Utskriftsvänlig version

Blåbärspaj med sökord som blåbär, paj, augusti, råsocker och frasig

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 rulle färdig kyld smördeg
  • 200 g blåbär
  • ½ dl råsocker strö
  • ägg
  • vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ut en 2 cirklar (en ska vara lite större) av smördegen.
  3. Gör några lufthål i det större locket.
  4. Lägg den mindre delen på en bakplåtspappersbeklädd plåt och lägg på blåbären i en flack hög på mitten.
  5. Strö över det mesta av råsockret och lägg på locket.
  6. Pressa ihop kanterna och pensla med ägget.
  7. Strö över det resterande rå socker och grädda i 12-15 min tills den har fått fin färg.
  8. Servera ljummen med vaniljglass till.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Blåbärspaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013