Recept bananbröd med kokos och crème fraiche

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bananbröd med kokos och crème fraiche

Saftigt och smakrikt banana bread med kokos, crème fraiche och dinkelmjöl.

Utskriftsvänlig version

Bananbröd med kokos och crème fraiche med sökord som banan, bröd, dinkel, kokos och crème fraiche

Ingredienser (1 portion)

  • 1,1 dl solrosolja + lite extra till formen
  • 200 g ljust muscovadosocker
  • 2 lätt vispade ägg
  • 75 g kokosflingor
  • 400 g mosad banan (c:a 4 st)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 170 g dinkelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en liten brödform (1 liter) med solrosolja på kanterna och skär till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
  3. Blanda solrosolja och socker.
  4. Tillsätt ägg, kokos, mosad banan, crème fraiche och vaniljsocker.
  5. Blanda i dinkelmjöl, bikarobonat och salt. Rör tills allt blandats väl. Häll i formen.
  6. Baka i 45-50 minuter tills den är gyllene och torr. Prova med en provsticka.
  7. Servera varm med lite smör.

Kommentera detta Bananbröd med kokos och crème fraiche recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013