Stora härliga muffins av amerikansk typ som blir så mätt på att man kan skippa lunchen.
Amerikanska chokladmuffins
Ingredienser (10 portion)
4 dl vetemjöl
1 ¾ dl strösocker
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakaopulver
200 g mjölkchoklad (vi använde mintkrokant, men man kan ta sin personliga favorit)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja
Tillagning
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakaopulver väl.
Vispa ihop ägg, mjölk och rapsolja i ca 1 minut med elvisp eller KitcheAid.
Häll ner äggvispet i mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem till ungefär hälften.
Dela chokladkakan i halvstora rektangulära bitar och tryck ner dem lite lätt, med kortsidan först, i muffinsarna.
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen.