Afrikansk fruktkaka

En saftig och relativt nyttig kaka av sockerkakstyp med god smak av exotiska frukter.

Känns detta recept för krångligt testa en vanlig sockerkaka.

Ingredienser (1 portion)

200 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
3+½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade mjuka fikon
1 dl gula osvavlade russin
1 dl grovhackade valnötskärnor

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj och bröa en rund sockerkaksform.

Rör smör och socker poröst med elvispen. Vispa i ett ägg i taget på medelhastighet.

Blanda vetemjöl och bakpulver noga. Rör ner blandningen i äggsmeten.

Lägg nu frukt och nötter i plastpåsen tillsammans med ½ dl vetemjöl.

Håll ihop påsen och skaka om ordentligt.

Vänd ner frukten i kaksmeten och fördela den i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.

Helst ska kakan både svalna och stå till sig över natt innan den blivit så saftig som den ska vara.

Kan frysas och håller sig då i minst 3 månader.

Fler liknande recept